2023. december 17., vasárnap

Legalább "ismerkedek"

Eléggé rossz a kedvem általánosságban véve, de nem konkrétan az "ex" szerelmem miatt... inkább az van, hogy nem tudok igazán "egyedül lenni", olyan emberekkel vagyok kénytelen "együttélni", akikbe nem vagyok szerelmes, valamint nem vonzódom hozzájuk. Ez a kissé idősödő szüleim; Anyum és Nevelőapám. Szeretem őket, bírom őket de azért ez mégsem "olyan" mintha a társammal lehetnék. S hogy ki a társam...? Erről egyenlőre fogalmam sincs, az is lehet, hogy nem létezik, bár ebben nem hiszek annyira. Még mindig szeretem Marcellt, de már levelezek ÉNkével, ő nagyon jófej, s érdekesen ír. Szeretek vele levelezni. Nem tudom, hogy néz ki, mi az igazi neve, ez inkább csak az idő kellemes eltöltése.

15 megjegyzés:

  1. Nem az a gond, hogy nincs párkapcsolatod. Hanem, hogy negyvenévesen még kislány vagy, aki örül, ha lufit kap, és szomorú, ha nem kap csokit. Talán még volna esélyed, hogy utolérd a valós korod, és közelebb kerülj az öngondoskodáshoz, de erre neked nincs igényed, a családodnak pedig nem érdeke.
    Azért a mostohaapád megérdemelne egy kiadós tökönrúgást.

    VálaszTörlés
  2. Rájöttem, hogy az előző hozzászólásom borzasztóan igazságtalan, hiszen te nem tehetsz róla, hogy így alakult. Ne haragudj. Inkább úgy fogalmaznék, hogy ha szeretnél változásokat az életedben, akkor érdemes lenne megpróbálnod a lehetőségeidhez mérten saját, előrevivő döntéseket hozni, hogy legalább részben te alakíthasd az életed, és ne csak mások jóindulatára meg a szerencsére kelljen hagyatkoznod.
    Ennyi, befejeztem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "hiszen te nem tehetsz róla, hogy így alakult."

      Kicsit finomítsunk, ha lehet, mert kb. nincs a világon olyan, hogy valakivel valami történik és ö egyáltalán nem tehet róla.
      Úgyhogy de, igenis ö _is_ tehet róla.
      Lehet, hogy csak nagyon kis mértékben, de tehet.
      Azért is célszerű így hozzáállni a dologhoz, mert ha azt állítjuk, hogy kizárólag mások miatt alakult ki a rossz helyzet, akkor ezzel azt is kijelentjük, hogy nem lehetett volna más az eredmény, és hogy nekünk semmi ráhatásunk nem volt arra, hogy másképp alakuljanak a dolgok. Ez azt is jelenti, hogy azon a helyzeten mi nem tudunk változtatni, hisz nem tudtuk befolyásolni sem a dolgok menetét. Ezek szerint, ha baj van, akkor nem is fogunk tudni rajta változtatni...
      Abban, hogy mi is tehetünk arról, hogy a dolgok rosszra fordultak, az a jó, hogy ezek szerint ha megtaláljuk azt amit rosszul csináltunk, annak korrigálásával jó irányba változtathatunk a dolgokon. Mert ugye valószínűleg könnyebben tudjuk a saját hibáinkat kijavítani, mint rávenni azokat akik előidézték a bajt, hogy ugyan legyenek már szívesek önvizsgálatot tartani és köszörüljék már ki a csorbát, mert ez így nekem nem jó. Ehhez persze kell egy kis önkritikai érzék, meg az is, hogy elismerjük, hogy valamit elrontottunk.

      Törlés
    2. Tehet róla ő is, igaz. Jó lenne látni, hogy megpróbál változtatni a dolgokon, de vajon fog-e valaha?

      Törlés
  3. Kedves Hozzászólók, nagyon szépen köszönöm a kommenteket, bevallom, kissé meglepett, hogy valakik olvassák a blogom. Azért ez jó és örömteli mindenképp... igyekezem "kilábalni" a mélyből, mégha nem is egyszerű. Kisebb feladatok elvégzése már könnyebben megy: mosogatás, állatok ellátása, szüleim ápolása, kertészkedés (viráglocsolás), takarítás, időnként boltba menés, mosás és mosogatás. Jelenleg minden az én dolgom. Sok meló, s alig van szabadidőm. De van családom (Szüleim), s azért ennek nagyon örülök már, mégha kezdetben kb semminek se örültem. Tény, Ti, akik olvastok, az igazat szóltátok. Én is tehetek a helyzetemről. Segítséggel fejlődöm - szerintem. Akármi is van, 41éves vagyok, de nem érzem idősnek magam. Tudom, az élet jól odavágott nekem, amiből nem egyszerű talpraállni, de igyekszem. Kevés időm van netezni a munka mellett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan, az a lényeg, hogy te is tehetsz róla. Mindenki tehet a saját bajáról. Te is, én is, és mások is. Nincs kivétel. És igenis szembe kell nézni a hibáinkkal! Amig nem ismerjük be, hogy van bennünk hiba, addig csak görgetjük magunk előtt, de megoldani nem fogjuk tudni. És a hibák nem azért vannak, hogy belegebedjünk, hanem inkább azért, hogy megoldjuk őket és ezáltal jobb helyzetbe kerüljünk. Viszont, ha sokan hasonló tanácsot adnak, akkor el kell gondolkodni azon, hogy lehet, hogy nekik van igazuk... Nem tudom, hogy mennyire érthetően fogalmaztam.

      Törlés
    2. Negyvenegy évesen már nem fog tudni kibújni a bőréből. Az egész életét passzív, gyermeki szerepben élte. Képes értelmes, önreflexióval bíró nőként megnyilvánulni, de érzelmileg gyakran mintha egy kislány lenne.
      Sajnos a családjának szüksége van a házimunkára, amit végez, ez is beszűkíti a lehetőségeket.
      A szerelmeshercegnős kattanásról pedig nem képes lemondani úgy sem, hogy maga is tudja, mennyire irracionális és kényszeres az egész.
      Márti, kívánom, hogy legyen békés, nyugodt életed.

      Törlés
    3. Mi az, hogy sajnos szüksége van a házimunkára? Szerintem meg pont szerencsére. Mi lenne, ha nem csinálna egész nap semmit? Csak ülne és nézne ki a fejéből? A lehetőség beszűkülése jól hangzik, csak ha egy kicsit jobban belegondolunk, akkor láthatjuk, hogy a lehetőségek önmagukban semmit nem érnek. Ha nincs meg benne az akarat, akkor lehet bármennyi lehetőség, nem fogja használni. Ja, és az egyik legfontosabb különbség az ember és az állatt között a munkavégzés. Úgyhogy hajrá, lehet mosogatni, takarítani, kertészkedni, Putyint ellátni, bevásárolni, és a többi... Én meg azt kívánom neki, hogy hagyjon fel az egészségtelen életvitellel...

      Törlés
  4. Jobbulást kívánok. Nehéz lehet betegen ennyit dolgozni. Inkább téged kellene ápolnia valakinek.

    VálaszTörlés
  5. Azért lett beteg, mert nem dolgozott eleget...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Középiskolás kora óta mentális beteg.

      Törlés
  6. Valószínűleg előtte sem volt százas, csak -gondolom- nem vették észre.
    Vagy történt valami traumatikus dolog, ami miatt kialakult?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, esetleg írj neki a Facebookon, talán elmeséli. Meg persze itt a 2003 óta írt régi blogja. A skizofrénia leggyakrabban fiatal felnőttkorban jelentkezik.

      Törlés
  7. Valószínűleg akkor sem írnék neki a fészbúkon, ha az egy biztonságos csatorna volna, mert igazából az a verzió érdekelne ami valós. Fontos persze a saját meglátása is, csak az alapján nehéz állást foglalni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha "valós" verzió alatt szubjektív megélések nélküli, teljesen tényszerű történetet értesz, olyan biztos nincs. Javaslom, ne akarj mindenáron állást foglalni, ítélkezni. Együttérzés nélkül pedig inkább ne kommentelgess.

      Törlés

40 év boldogtalanság, hiány ~ ilyen vagyok ma

  Öreg / meggyötört az arcom, de LEGalább a vonásaim azok teccenek. :) <333  Vajon a volt osztálytársaimnak szép, kisimult az arcuk, vagy...